Jasna Gospić snima spot u španskoj Marbelli
29.06.2018. u 10:37 sati


Zabavna muzika

Jasna Gospić snima spot u španskoj Marbelli


Obrada francuske šansone Je suis malade u izvedbi Jasne Gospić uskoro će dobiti vizuelni identitet...

Naša pjevačica sa dugogodišnjom adresom u Pragu, Jasna Gospić i šarmantni Argentinac Herman, inače snimatelj, ovih dana u španskoj Marbelli snimali su spot muzičkih obrada za Jasnin album objavljen krajem aprila. Podsjetimo, sjetnu i romantičnu pjesmu Je suis malade, koju je nekada pjevala Dalida, a kasnije obradile mnoge pjevačke zvijezde, Jasna je snimila u sarajevskom studiju Amadeus, a producent i aranžer bio je Marin Meštrović.

“Odavno imam želju da na svoj način otpjevam neke meni veoma drage pjesme, a među njima je svakako i ova prekrasna šansona Je suis malade, ili, kako smo je preveli Bolujem. Pjesma priča o velikoj i neutješnoj ljubavnoj boli, a i veliki je interpretativni izazov za svakog pjevača. Veoma sam zadovoljna načinom na koji sam je otpjevala, a sada sve to treba pokazati i upotpuniti slikom. Snimatelj Herman ovog puta bio je i u glumac, tumačio je lik voljenog čovjeka, a on to jeste i u stvarnom životu za suprugu Juliju, koja je igrala u spotu, takođe, i metafora je vječite borbe i traženja ljubavi. Argentinac Herman je muškarac specifične ljepote i šarma, ali i talenta za odličnu fotografiju i atmosferu“, kaže Jasna Gospić. Dodaje da je zahvalna Fyfa produkciji na saradnji koja je, ujedno, zaslužna i za ekranizaciju pjesme Ti si majko kriva, a prije svega prijateljici Saši Martinović, koja stoji na čelu produkcije i njihove uspješne saradnje.

I za kraj da napomenemo, spot će uskoro biti gotov, a premijerno će biti prikazan na NTV Hayat, koja je godinama matična kuća Jasne Gospić.

 
Povezani tekstovi