SHL EVENT “STVARAJMO ZAJEDNO“
18.06.2018. u 09:29 sati


Mladi BiH u Trebinju

SHL EVENT “STVARAJMO ZAJEDNO“


Svečano otvorenje SHL Eventa zakazano je za danas, 18. juna u 16:00h u Domu mladih u Trebinju...

Osnaživanje mladih i ostvarivanje njihovog potencijala za preuzimanje vodeće uloge u društvu oduvijek je bilo u fokusu rada Fondacije Schüler Helfen Leben (SHL). U našem radu mladi su nam bili partneri, te smo kroz edukacijske programe, savjetovanje, mentorstvo i podržavanje omladinskih projekata  zajedno pokretali promjene u društvu.  Jedna od naših najvažnijih aktivnosti je konferencija SHL Event – “Stvarajmo zajedno“, na kojoj sudjeluje 100 mladih koji su bili aktivni u progamima Fondacije Schüler Helfen Leben u proteklom periodu.

Trodnevni događaj pod nazivom SHL Event „Stvarajmo zajedno“ će biti organizovan od 18. do 20. juna u Trebinju. Svečano otvorenje SHL Eventa zakazano je za danas, 18. juna u 16:00h u Domu mladih u Trebinju.  

Na konferenciji pod nazivom SHL Event – “Stvarajmo zajedno“ stotinu mladih iz cijele Bosne i Hercegovine razmijeniti će iskustva i prakse iz omladinskog angažmana, izabrati najbolji omladinski projekat koji je Fondacija SHL podržala u protekloj godini, izabrati novog SHL Ambasadora aktivizma i učestvovati u velikoj volonterskoj akciji.

Navedena volonterska akcija je glavni dio naše konferencije: želimo da se mladi bolje upoznaju sa gradom u kojem se konferencija održava, te na kreativan i mladalački način doprinesu razvoju tog grada. Za volontersku akciju u Trebinju izabrali smo uređenje školskog dvorišta u okviru srednjih škola u Trebinju. Pored uređenja školskog dvorišta, učesnici konferencije će oslikati dva murala u Domu mladih. Već petu godinu zaredom SHL Event pruža priliku mladim ljudima da otvoreno govore u problemima u zajednicama iz kojih dolaze, ali im također pruža priliku da zajedno sa svojim vršnjacima iznađu rješenja za te probleme.

Osim već navedenih aktivnosti, u toku SHL eventa učesnici će imati priliku razgovarati s ocem Srđana Aleksića te od njegovog oca lično saznati više o ovom velikom čovjeku koji je postao sinonim ljudskosti i hrabrosti.

Nadamo se da će i Vaša medijska kuća podržati rad Fondacije Schüler Helfen Leben informiranjem javnosti o ovoj jedinstvenoj konferenciji.  Tim činom ćete doprinijeti razvoju omladinskog aktivizma i potaknuti aktivno uključenje mladih u razvoj lokalne zajednice i bosanskohercegovačkog društva.  
Povezani tekstovi