Penne Rigate u plavoj kutiji s umakom Barilla Basilico
29.05.2018. u 11:26 sati


Barilla

Penne Rigate u plavoj kutiji s umakom Barilla Basilico


Kuhari kompanije Barilla inspiraciju crpe iz talijanske kulinarske tradicije i izvrsnih sastojaka te dodaju KREATIVNOST i ORIGINALNU ZAVRŠNU NIJANSU, razmišljajući o savremenijim okusima i potrebama potrošača...

Sastojci za 4 osobe:

Barilla Penne Rigate br. 73 - 350 g
Umak Barilla Basilico - 400 g
Ekstradjevičansko maslinovo ulje - 2 kašike
Cherry paradajz - 10
Svježi origano
Svježi listovi bosiljka
Sir pecorino nariban na tanke kriškice
(ili parmezan)
Sol i crni papar  

 

Priprema:

Narežite cherry paradajz na četvrtine i stavite u zdjelu te dodajte kašiku maslinova ulja, prstohvat soli i origano. Pustite da se okusi prožmu.

Zakuhajte velik lonac vode; nakon što voda zakuha dodajte sol (otprilike 7 g po litri) i kuhajte Penne Rigate prema uputi na pakiranju.

Istovremeno u tavi zagrijte umak od paradajza i bosiljka te ostavite da krčka.

Procijedite Penne kad postanu “al dente” i pomiješajte ih s umakom Barilla od paradajza i bosiljka. Dodajte svježi paradajz.

Pojedine tanjire s tjesteninom ukrasite listićima sira pecorino, s malo svježe mljevenog crnog papra, nekoliko kapi ekstradjevičanskog maslinova ulja i svježim listićima bosiljka.

Zanimljivosti:

- Ugljikohidrati iz tjestenine dulje osiguravaju postojanu energiju i osjećaj sitosti.

-Jedino biljno ulje koje se upotrebljava u umacima jest ekstradjevičansko maslinovo ulje i visokooleinsko suncokretovo ulje. Sadržavaju malo zasićenih masnoća i jamče stabilnost proizvoda.

Tjestenina je dobra za vas i dobra za planetu!

Više savjeta i recepata možete pronaći na linku i na stranici.

Povezani tekstovi