Glatka koža je moguća!
28.05.2018. u 09:03 sati


PHILIPS

Glatka koža je moguća!


Prvo iskustvo tretmana odstranjivanja dlačica aparatom Philips Lumea Prestige prošlo je odlično – čekamo rezultate, a najavljeni su nakon tri-četiri tretmana svake dvije sedmice

Opet sam “testni vozač” – samo ovaj put nije u pitanju automobil, već se radi o putovanju koje vodi do glatke kože bez dlačica. Sjedimo Philips Lumea Prestige i ja u dnevnom boravku i gledamo se. Prvi put se susrećem sa aparatom s pulsirajućim svjetlom visokog intenziteta iliti inovativnom tehnologijom utemeljenom na IPL svjetlu.  Knjiga uputstava mi je prvi korak; pažljivo iščitavam sve instrukcije, kao da ću upravljati NASA-inim shuttleom, a ne pokušati da iskorijenim dlačice s nogu. “Philips Lumea, nastala iz te profesionalne IPL tehnologije, omogućuje vam lako i efikasno provođenje tretmana uklanjanja dlačica kod kuće. Philips Lumea Prestige vrhunac je 14 godina istraživanja i razvoja, u saradnji s vodećim dermatolozima.” Ove riječi me, ovako nepovjerljivu, pomalo umiruju. Računam da je 14 godina dugo i da su istraživači i dermatolozi ljudi kojima valja vjerovati.
Uključujem Lumeu Prestige – aparat ima pet energetskih postavki, a senzor SmartSkin daje “bljeskajući signal” koja je postavka najbolja za vašu nijansu kože. Meni “blinka” na postavci četiri. Prislanjam aparat na kožu ispod koljena. Oprezna sam, još ne vjerujem, ali spremna sam pokušati: pritišćem dugme za “bljeskalicu”. Radi! Brzo prelazim na sljedeći dio noge, klizeći aparatom preko kože. Jedini simptom je blagi osjećaj toplote na tretiranom području. Zamišljam kako je korijen dlake šokiran, pa blago omamljen. I da se neće oporaviti od ovog svjetlosnog udara. “Uradila” noge.

Specijalizirani tretmani


Sljedeća faza je koža ispod pazuha. Opet čitam upute: “Philips Lumea Prestige jedini je aparat s IPL tehnologijom koji pruža jedinstveno zaobljene nastavke dizajnirane za optimalne rezultate na različitim dijelovima tijela. Nastavci se razlikuju kombinacijama oblika, veličinom prozorčića i filtera. Ovaj Philips Lumea Prestige pruža specijalizirane tretmane za tijelo (noge, ruke, trbuh), lice (gornja usna, brada), bikini zonu i pazuhe.” Aha, valja promijeniti nastavak pa idemo dalje. Prestige me je već osvojio, nastavljam s tretmanom, koji vidim kao “pohod obezdlačivanja” s krajnjim ciljem da se više nikad ne hvatam u koštac s voskom, kremama za depilaciju, pjenama za brijanje i britvicama.
Nastavak za lice preciznog je dizajna i ima vlastiti posebno dizajnirani dodatni integrirani filter i mali “prozor” za nježnu i preciznu upotrebu na gornjoj usni, bradi i liniji vilice (veličina prozora je 2 cm2). Knjiga kaže: “84 % žena zadovoljno je smanjenjem dlačica na licu.” To mi je uvjerljiv podatak, ali ovaj put još nisam probala aparat na licu. Hoću, obećavam, pa ću vam i napisati kako je prošlo.
A koliko je efikasno i koliko tretmana trebam uraditi? Opet uzimam knjižicu s uputstvima: “Objektivne studije pokazuju značajno smanjenje dlačica u samo 3 do 4 tretmana svake dvije sedmice, a rezultat je glatka koža bez dlačica. Kako biste održavali rezultate, ponovite tretman svakih 4 do 8 sedmica”. Hvala na odgovoru.
Još čekam prve rezultate, javljam se s detaljima u novom tekstu. Knjiga još kaže: “Philips Lumea potpuno je rješenje koje se isporučuje spremno za rad, direktno iz kutije. Nisu potrebni spremnici za nadopunjavanje niti gelovi.” Eh, i to je vrijedna informacija.
Zasada toliko od mene, prvi korak u pobjeđivanju dlaka i odlasku na more bez tretmana kod kozmetičara ili depilacije voskom u kućnoj radinosti. A šta ako sam već bila izložena suncu i koža je potamnila? “Za pigmentiranu kožu, aparat sam registruje pigmentaciju i određuje jačinu djelovanja zraka.” Pa ova knjižica ima baš na sve odgovor! “Znaš li ko će pobijediti na izborima?”, pitam. Šutnja. Na to, velim sebi, ne bih ni ja odgovorila.
U narednom broju Gracije objavljujemo kupon uz pomoć kojeg ćete učestvovati u nagradnoj igri u kojoj poklanjamo Phillips Lumea Prestige.

Povezani tekstovi