Richmond Park Schools u Bosni i Hercegovini
26.03.2018. u 11:40 sati


Raport

Richmond Park Schools u Bosni i Hercegovini


The Stirling Education Fund, međunarodna grupa za obrazovanje, započela je proces sticanja vlasništva nad obrazovnim ustanovama Richmond Park Schools u Bosni i Hercegovini.
Britanski eksperti na skupu u Vijećnici

The Stirling Education Fund, međunarodna grupa za obrazovanje, započela je proces sticanja vlasništva nad obrazovnim ustanovama Richmond Park Schools u Bosni i Hercegovini. To je zvanično najavljeno 22. marta na prigodnom skupu u Vijećnici, kome je prisustvovao i ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Edward Ferguson.

Nasljeđujući škole Global Education, Stirling Education Fund donosi značajno iskustvo britanskog obrazovanja kako bi potakli dalje obrazovne standarde naše zemlje. Pod tim okriljem, osnovne i srednje škole će se ubuduće zvati Richmond Park Scools, dok će univerzitet zadržati dosadašnji dosadašnji naziv Burch. Usto, riječ je o 13 škola koje se nalaze u Federaciji BiH, u Sarajevu, Tuzli, Bihaću i Zenici. Obrazovanje je zasnovano na britanskom obrazovonom pristupu kombinovanom sa nacionalnim vrijednosti, a nastavni plan i program izvodise na engleskom jeziku. “Pomoći ćemo da se škole pozicioniraju kao vodeći centri obrazovne izvrsnosti za svjetliju budućnost BiH, fokusirajući se na to da učenicima obezbijedimo prilike kako na lokalnom, tako i na međunarodnom nivou“, rekao Mark Cooper, izvršni direktor Stirling Education Fund. Cilj je, kako je rečeno, da se stvori sigurna i odgojna sredina u koja će učenike podsticati da nadmaše vlastita očekivanja, da učestvuju u velikom broju vannastavnih aktivnosti i da im se omogući širok spektar prilika za napredovanje.

 

Povezani tekstovi