Barilla Lazanje s sosom Napoletana i hrskavim povrćem
15.09.2017. u 10:03 sati


Barilla

Barilla Lazanje s sosom Napoletana i hrskavim povrćem


Sastojci za 4 osobe:

Lazanje Barilla                                       10 kora

Sos Napoletana Barilla                           200 g

Tikvice                                                    100 g

Brokoli                                                    100 g

Paprika babura                                        100 g

Parmezan                                                60 g

Ekstradevičansko maslinovo ulje           1 supena kašika

So i biber

 

Za sos bešamel:

Mleko                                                      900 g

Maslac                                                      40 g

Belo brašno                                              40 g

Muskatni orašćić                                 prstohvat

So

Priprema:

 

Isecite tikvice, brokoli i paprike na komadiće. Par minuta sotirajte povrće u nelepljivom tiganju s 1 supenom kašikom ekstradevičanskog maslinovog ulja tako da povrće ostane hrskavo. Dodajte sos Napoletana u tiganj; sačekajte da izbije ključ, dobro mešajući. Sklonite s vatre.

Otopite maslac i dodajte brašno, dobro mešajući. Kuvajte par minuta na veoma tihoj vatri da biste dobili glatku, braonkastu smesu brašna i maslaca. U posebnoj šerpi, zagrejte mleko s prstohvatom soli i prstohvatom izrendanog muskatnog oraščića; dodajte vruće mleko u smesu brašna i maslaca, polako sve izmešajte i vratite na vatru da provri. Sklonite s vatre.

Podmažite pleh.

Stavite sloj sosa bešamel na dno, preko poređajte malo povrća, a zatim stavite sloj lazanja (nemojte ih prethodno kuvati) i pospite rendanim parmezanom.

Ponovite ovaj postupak 5 puta, naizmenično ređajući povrće, lazanje i sos bešamel. Neka poslednji sloj bude sos bešamel i parmezan (pazite da vam ostane dovoljno sosa bešamel da biste ga mogli preliti preko celog petog sloja).

Stavite u rernu na 25/30 minuta na 220°C. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.

 
Povezani tekstovi