Barilla Tagliatelle  s kupusom, gljivama i italijanskom pršutom
11.09.2017. u 09:28 sati


Barilla

Barilla Tagliatelle s kupusom, gljivama i italijanskom pršutom


Sastojci za 4 osobe:

Tagliatelle Barilla                   350 g

Listovi kupusa                         250 g

Šampinjoni                              150 g

Italijanska pršuta (ili šunka)   80 g

Ekstradjevičansko maslinovo ulje 30 g

Bijeli luk                                 1 češanj

Ljuta papričica                        1 komad

Ruzmarin

Sol i biber po ukusu

Priprema:

Pažljivo operite i ocijedite listove kupusa. Za to vrijeme, stavite veliku šerpu vode na vatru da provri. Dodajte sol kad voda provri (otprilike 7 grama na litar vode), a zatim u vodu stavite grubo izrezane listove kupusa. Nakon desetak minuta, dodajte Tagliatelle u ključalu vodu; skuhajte ih prema uputstvu na pakovanju, povremeno miješajući.

Dok se tjestenina kuha, tanko isijecite gljive i sotirajte ih u velikoj neljepljivoj tavi s maslinovim uljem, oljuštenim češnjem bijelog luka, ruzmarinom i sitno isjeckanom ljutom papričicom (odstranite sjemenke da jelo ne bi bilo preljuto).

Sklonite s vatre, dodajte tanko isječenu italijansku pršutu. Izvadite češanj belog luka i ruzmarin iz tave.

Ocijedite Tagliatelle i kupus i pomiješajte ih s gljivama i italijanskom pršutom u tavi.

Servirajte s malo maslinovog ulja i bibera po ukusu.

 
Povezani tekstovi