Zdravu tjelesnu težinu možemo održavati mliječnim proizvodima
01.09.2017. u 10:34 sati


MLIJEČNO JE SUPER

Zdravu tjelesnu težinu možemo održavati mliječnim proizvodima


Razvoj prekomjerne tjelesne težine ili pretilosti u današnje vrijeme postaje problem sve većih dimenzija i može uzrokovati različite moderne bolesti. Sve to je obično poslijedica nezdravog stila života što obuhvaća i tjelesnu neaktivnost i nezdravu prehranu...

Za naše dobro zdravstveno stanje i blagostanje, pravilan način ishrane veoma je važan. Moramo svakodnevno uzeti vremena za redovne obroke koji će se sastojati od zdrave i raznovrsne hrane koja uključuje mlijeko i mliječne proizvode.

Kao dobar prirodni izvor kalcijuma i bjelančevina možemo konzumirati mlijeko, jogurt, sir i druge mliječne proizvode, koje redovno uključujemo u doručak, ručak ili večeru. Ako trebamo manje kalorične obroke možemo koristiti mliječne proizvode iz obranog mlijeka. Važno je da je vrsta i količina namirnica prilagođena vlastitim prehrambenim potrebama, a također smo redovno tjelesno aktivni.

Ponekad se prekomjerna težina i pretilost pojavljuju već kod djece i adolescenata što može dovesti do nezdrave težine u odrasloj dobi. Uravnotežena prehrana i primjerena tjelesna aktivnost za vas su posebno važne jer se na taj način stiču zdrave navike za cijeli život.

Ne zaboravite: Mliječno je super!


 

Povezani tekstovi