Penne rigate BARILLA sa sosom Pesto Genovese i svježim lososom
19.06.2017. u 11:59 sati


BARILLA

Penne rigate BARILLA sa sosom Pesto Genovese i svježim lososom


Sastojci za 4 osobe:

Penne rigate Barilla --------------------------- 350 g
Sos Pesto Genovese Barilla ----------------- 180 g
Svježe meso lososa --------------------------- 200 g
Ekstradjevičansko maslinovo ulje
2 supene kašike
Svježi začini

Priprema:

Stavite veliku šerpu vode na vatru; kad provri, dodajte so (otprilike 7 grama na litar vode) i skuhajte Penne rigate prema uputstvu na pakovanju.
Za to vrijeme, isijecite losos na kockice tako da ivice budu oko 2 cm.
Zagrijte maslinovo ulje u neljepljivoj tavi i pažljivo pržite kockice lososa nekoliko minuta.
Ocijedite Penne rigate skuhane “al dente”, ali ostavite 2-3 supene kašike vode od tjestenine sa strane; ubacite Penne rigate u tavu s lososom i pažljivo sve promiješajte.
Zatim sklonite s vatre, dodajte sos Pesto Genovese i vodu od tjestenine u tavu da biste sve dobro promiješali i spojili tjesteninu i sos.

http://www.barillagroup.com/

 

Povezani tekstovi