Mini šampioni stižu u Sarajevo
29.05.2017. u 09:50 sati


Zanimljivosti

Mini šampioni stižu u Sarajevo


Već sedmu godinu zaredom na dan velikog finala najprestižnijeg europskog klupskog fudbalskog/nogometnog takmičenja UEFA Champions League, UniCredit Bank i Otvorene zabavne škole fudbala (CCPA-OFFS) organiziraju veliki fudbalski/nogometni događaj za djecu –Mini šampioni. ˝Mini šampioni˝ se svake godine održavaju u drugom gradu u Bosni i Hercegovini, a domaćin ovogodišnjeg događaja će biti Sarajevo, gdje će se 03.06.2017. godine od 10.00 do 15.00 na Vilsonovom šetalištu okupiti preko 550 dječaka i djevojčica uzrasta od 7 – 12 godina iz cijele BiH.

·550 dječaka i djevojčica će u okviru događaja ˝Mini šampioni˝ u Sarajevu braniti boje finalista UEFA Champions League na dan velikog finala u Cardiffu

·Igra, zabava i druženje, uz učenje fair play-a, poštivanja  UEFA pravila sporta  na 21 sportskoj stanica uz niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu.

Ovaj veliki sportski događaj za djecu organizira se pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku UniCredit Bank, kompanije Mastercard, Adidas i Sport Vision, te Sony i Stanić Trade. Podršku u organizaciji pružili su i Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine, te Općina Novo Sarajevo.

„Očekujemo više od 500 djece iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine, koji će obučeni u boje ovogodišnjih finalista UEFA Lige prvaka,  moći igrati zabavni fudbal i uživati  cijeli dan. Za sve one kojima fudbal ne bude primarni odabir za igru, obezbijedili smo i mnoštvo drugog zabavnog sadržaja za djecu, a sve sa ciljem da se djeca povezuju i bezbrižno druže slaveći UEFA-inu ideju RESPECT-a. Zahvalni smo da uz pomoć vjernih partnera UEFA-e, UniCredit Bank, Nogometnog saveza BiH, kompanije Mastercard, Sonyja i  Adidasa, možemo omogućiti zabavnu igru i dan za pamćenje za svu djecu koja će doći u subotu“, izjavio je Esad Hadžijusufović, koordinator Otvorenih zabavnih škola fudbala.

Mini šampioni će se odvijati na 21 stanici Fun Football-a, postavljenoj na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Sa djecom će raditi oko 100 trenera i asistenata. Na svakoj stanici, radit će se različite fudbalske igre, a djeca će, nakon završene igre na jednoj, prelaziti na drugu stanicu. Sva djeca će imati majice u bojama finalista Lige šampiona i rad na stanicama će se odvijati u duhu UEFA takmičenja, navijanja, fair play-a i međusobnog poštivanja.

Amir Trokić, Account Manager u kompaniji Mastercard za tržište BiH, podsjetio je da Mastercard već 23 godine sponzoriše UEFA Ligu šampiona, te da globalno podržava neprocjenjivi duh sporta i navijanja: “U Bosni i Hercegovini, ovo je peta godina kako podržavamo Mini Ligu šampiona i veoma smo ponosni što smo dio ove inkluzivne kampanje koja zbližava djecu i koristi sport, kao univerzalno moćan alat, da ih nauči fer pleju, poštovanju i jednakosti i da ih podstiče da uvijek žele i postižu više. U ime kompanije Mastercard, želio bih da se zahvalim svim partnerima u ovom projektu na njihovoj posvećenosti ovom važnom zadatku, a djeci i roditeljima da poželim da iskoriste ovaj dan da stvore nove, neprocjenjive uspomene.”

Osim igranja fudbala/nogometa, bit će upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu kroz 3 baby zone, likovne i muzičke radionice, te radionice posvećene fudbalu/ nogometu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju.

Trudimo se da podržavamo najznačanije sportske događaje koji se organizuju na teritoriji Bosne i Hercegovine. Cilj ovog projekta je da zajedno sa ostalim sponzorima omogućimo razvoj fudbala, podržimo globalne kampanje ali i sportske aktivnosti mladih sportista na našoj teritoriji. Prezadovoljni smo što smo i ove godine dio sjajne sportske priče.” – istakao je Mladen Lakić, rukovodilac marketing sektora kompanije Sport Vision koji zajedno sa kompanijom Adidas, sa ponosom ističu brigu za razvoj sporta i promociju sportskih aktivnosti. 

Preko 550 dječaka i djevojčica iz Sarajeva,  Hadžića, Pala, Trnova,  Istočnog Sarajeva, Kalesije, Lukavca, Orašja, Maglaja i  Zenice  bit će podijeljeni u timove Juventusa i Real Madrida,  ovogodišnjih finalista UEFA Champions League, gdje će uz zabavu, igru i druženje osjetiti djelić atmosfere velikog finala.

Prvi  Mini šampioni održani su u Sarajevu 2011. godine, a nakon toga su Mini Šampioni posjetili Mostar, Banja Luku, Tuzlu, Zenicu i Bihać prošle godine.

 

O UniCredit Bank

S ukupnom aktivom od 4,7 milijarde KM i kapitalom od 711,2 miliona KM, Banka upravlja mrežom od 78  poslovnica i pokriva cijeli teritorij Bosne i Hercegovine, zbog čega je UniCredit Bank dostupna svakom klijentu u svakom većem gradu i mjestu BiH. (podaci sa 31.12.2016.)

O UniCredit Grupi

UniCredit je snažna paneuropska grupa sa jednostavnim modelom komercijalnog bankarstva i potpuno integriranim Korporativnim i investicijskim bankarstvom, koja svojoj širokoj franšizi od 25 miliona klijenata nudi jedinstveno poslovanje putem prodajne mreže u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Europi.

UniCredit nudi lokalnu stručnost, kao i međunarodni doseg i prati i podupire svoje klijente širom svijeta, pružajući klijentima pristup vodećim bankama na svojih 14 tržišta kao i u drugih 19 svjetskih država.  UniCredit europska mreža banaka posluje u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Turskoj.

 

O Otvorenim zabavnim školama fudbala

OFFS BiH je neprofitni,sportsko – humanitarni  projekat, osmišljen od strane Cross Cultures Project Association, koji se u Bosni i Hercegovini implementira već 20 godina. Projekat  se služi veselim igrama i pedagoškim konceptom zabavnog fudbala kao sredstvima za promociju pravednosti, timskog duha i poštovanja među djecom koja žive u podijeljenim društvima. Pored Otvorenih Zabavnih Škola Fudbala, organizacija implementira veliki broj manifestacija uličnog sporta, promocije dječijeg i ženskog fudbala, te projekata o očuvanju okoliša i edukaciji navijača.

 

O kompaniji Mastercard

Kompanija Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je tehnološka kompanija koja posluje u okviru svjetske platne industrije. Predstavljamo najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje korisnike kartica, finansijske institucije, prodavce, javne uprave i poslovne subjekte u preko 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja koja nudi kompanija Mastercard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti - kao što su kupovina, putovanje, poslovanje i upravljanje finansijama - jednostavnijim, bezbjednijim i efikasnijim za sve. Pratite nas putem Tvitera @MastercardNews, ili nam se priključite u razgovoru na našem blogu Beyond the Transaction Blog i prijavite se za najnovije vijesti na Engagement Bureau.

O kompaniji Sport Vision

Sport Life kompanija je dio Sport Vision grupacije koja obuhvata 6 Sport Life radnji na teritoriji Sarajeva. Osnovana 1996. godine u Bijeljini, Sport Vision je lider sportske maloprodaje na tržištima Balkana. Trgovina, maloprodaja i veleprodaja u domenu sportske industrije su djelatnosti kojima se kompanija bavi. Maloprodajna mreža broji više od 280 prodajnih objekata u 8 država -  Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj, Albaniji, Bugarskoj i Rumuniji. Kompanije zapošljava više od 1800 i taj broj se svaki dan uvećava.

 

O kompaniji Stanić Trade

Od svog osnutka, 1994. godine, firma Stanić Trade uspješno razvija distribuciju tehničke robe, trudeći se da kupcima pruži najbolju kvalitetu po pristupačnoj cijeni. Od decembra 2010. godine, asortimanski se u Stanić Techno Shop-ovima kao i u distributivnoj mreži sa kojom kompanija surađuje može naći širok asortiman Sony uređaja. Snagu ditribucijske mreže, resurse, dobru organizaciju i planiranje poslovanja, praćenje tržišta i moderno osmišljen marketinški pristup, te kvalitetne kadrove i potencijal za daljnji razvoj, prepoznale su pored Sony-a i LG Electronics-a i druge vodeće svjetske firme kao što su Philips, Sharp, Hotpoint, ARISTON, a čije uređaje Stanić Trade plasira na tržištu BiH putem široke distributivne mreže i lanaca retail objekata: Techno Shop-ova. Techno Shop, već dugi niz godina, ima status jednog od najboljih trgovinskih lanaca potrošačke elektronike u Bosni i Hercegovini. Moderan koncept  trgovine zajedno sa udobnim ambijentom i dizajnom, prepoznatljiva su obilježja Techno Shop-a i Stanić Trade-a koji su primarno orijentirani na zadovoljenje potreba i želja potrošača.

 

Povezani tekstovi