Konzum BiH nastavlja pomagati rad Roditeljske kuće u Sarajevu
25.05.2017. u 12:10 sati


Business

Konzum BiH nastavlja pomagati rad Roditeljske kuće u Sarajevu


Sarajevo, 25.05.2017.–Roditeljska kuća u Sarajevu jedna je od najhumanijihpriča naše zemlje. Iza njenih zidovaskrivaju se tužne sudbine, emocije, suze i poneki osmijeh mališana koji se susreću sa najtežim životnim izazovima kada im je neophodna ljubav i svakodnevna blizina roditelja.

Bitnost ove priče i važnost postojanja Roditeljske kuće prepoznaoje Konzum kroz podršku koju dajeodsamognjenogosnivanja, a da nastavlja slijeditiistuidejupokazala je idonacijagodišnje potrebe sredstava za pranjeičišćenje koje će olakšatisvakodnevnicuporodicama koje borave u Roditeljskojkući. Postojanje i normalnofunkcionisanjeoveustanove za vrijeme trajanja liječenja djeci i njihovom roditeljima znači sve. To je njihovnovidomkoji pružanadu da ih sutra čekasretnijiživot.

''Konzum BiH je dugogodišnji prijatelj projekta Roditeljske kuće. Održavanje kuće i dalje predstavlja najveći izazov za njenu potpunu funkcionalnost i održivost. Uvjeren sam da ćemo uz pomoć dobrih ljudi i društveno odgovornih kompanija uspjeti izboriti opstanak kuće i pružiti ovoj djeci sve što im je potrebno da lakše prebrode bolest i dobiju bitku za život,'' – istakao je Fikret Kubat, projekt manager Udruženja ''Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH'' koje brine o radu i funkcionisanju Roditeljske kuće.

‘’Posjeta djeci u Roditeljskoj kući je jako emotivna.  U svojim najtežim životnim trenucima, ovi mali herojitrebaju biti sa svojim roditeljimajer su im njihova ljubav i briganajpotrebniji kako bi lakše prebrodili period liječenja.Pružiti potporuradu Roditeljske kuće je najmanješto možemo učiniti i zato pozivam sve koji mogu pomoći da to i učine, da oboljelimmališanima i njihovim roditeljima olakšamosvakodnevnicu i omogućimo im da buduzajedno u normalnimuvjetima, kako bi svu svoju snaguusmjerili da svojoj djeci olakšajutešketrenutke dok trajeliječenje i pruže im svupotrebnuljubav, brigu i pažnju u borbi za ozdravljenje.’’ – naglasila je Selma Ovčina, PR manager Konzuma BiH.

Iz Konzuma naglašavaju koliko je važno imati sluha za podršku projektima koje humano djeluju unutar društvene zajednice s posebnim naglaskom na svaki vid podrške i brige usmjerene ka mališanima. Konzum će i dalje pomagati ustanove koje brinu o djeci, jer njihovosmijeh, sreća i zdravlje su najvećebogatstvo.

 

Povezani tekstovi