Uspješna poslovna godina za Gorenje u Bosni i Hercegovini
24.04.2017. u 10:02 sati


Zanimljivosti

Uspješna poslovna godina za Gorenje u Bosni i Hercegovini


Gorenje i dalje jedan od lidera na tržištu bijele tehnike i kućanskih aparata u BiH Kompanija Gorenje Commerce je prošle godine u Bosni i Hercegovini ostvarilo čisti prihod od 52 miliona maraka i tako zadržalo poziciju jednog od lidera na tržištu bijele tehnike i kućanskih aparata...

Kompanija koja djeluje u okviru Gorenje grupe u BiH zapošljava 84 radnika. U skladu sa rokovima izmiruje obaveze premadobavljačima, državi i uposlenicima, što potvrđuje LRC certifikat bonitetne pouzdanosti. 


Robert Polšak koji je odnedavno ponovo na čelu Gorenje Commerca kaže da su posebno ponosni na svoju servisnu mrežu.

-Pored naših uspješnih rezultata u protekloj godini, ponosni smo i na 17 ugovornih servisnih jednica, kao i vlastiti servis u Blažuju, te vlastiti pozivni centar koji zajedno imaju zadatak da pružaju dodatnu uslugu i podršku svim našim kupcima.Pored razvijene distributivne mreže, Gorenje posjeduje sedam vlastitih maloprodajnih STUDIJA u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, BanjaLuci i Zenici koji kupcima prezentuju široku ponudu naših proizvoda prepoznatljivih povrhunskomdizajnu i kvaliteti – ističe Polšak.

Kompanija je prošle godine zadržala visok nivo društvene odgovornosti sponzorirajući veći broj udruženja i organizacija te „Sportske igre mladih“, čime nastoji, kako kaže Polšak, dio ostvarenih
sredstava iz poslovanja vratiti društvenoj zajednici.

Gorenje grupacija je jedna od vodećih evropskih proizvođača kućanskih aparata, sa historijom dugom 67 godina. Grupacija je razvila dva globalna brenda (Gorenje i premium brend Asko) kao i šest lokalnih brendova, koji su prisutni na tržištima 90 zemalja širom svijeta.Grupacija zapošljava skoro11.000 zaposlenikai generiše 95 procenata svojih prihoda na globalnom tržištu. Gorenje posjeduje proizvodna postrojenja širom Evrope, u Sloveniji, Srbiji i Češkoj Republici, kao i razvojne centre u Švedskoj, Holandiji, Češkoj Republici i Sloveniji. U 2016. godini ostvareni prihod je dostigao iznos od 1,258 milijardi eura.

 

Povezani tekstovi