Obilježeno 20 godina Karate kluba Sensei
27.02.2017. u 14:45 sati


Sport

Obilježeno 20 godina Karate kluba Sensei


Članovi kluba u našu zemlju donijeli su više od hiljadu medalja osvojenih na državnim, evropskim i svjetskim takmičenjima. Iznjedrili su 20 majstora karatea 1. dan, 4 majstora 2. dan i 2 majstora 3. dan

 

 Karate klub Sensei iz Sarajeva, jedan od najtrofejnijih u ovom sportu, obilježio je 20 godina postojanja. Klub je osnovan 1996. godine na incijativu majstora karatea Merite Tirić-Čampara i Mensura Sladića. Svečanost je bila prilika da se dodijele priznanja za postignute rezultate najboljim pojedincima. Među njima je i Arnela Odžaković, koja je majstorsko zvanje, ali i niz međunarodnih rezultata stekla upravo u klubu Sensei. Ponosni su i da su takmičarke kluba, Nizama Šemić, Ema Čampara i Amna Valjevčić, kao kata tim reprezentacije, prije dvije godine, osvojile 3. mjesto na Evropskom regionalnom prvenstvu u Izmiru što je i jedini državni rezultat u toj konkurenciji.

Sretni smo da obilježavamo 20 godina kontinuiranog djelovanja tokom kojih smo prenijeli vještine karate na nekoliko hiljada djece. Ponosni smo na članove kluba koji su u našu zemlju donijeli više od hiljadu medalja osvojenih na državnim, evropskim i svjetskim takmičenjima. Odškolovali smo 15 sudija od kojih neki sude na državnom nivou, a naš trener Emir Meholjić nosi zvanje balkanskog sudije, poručila je Merita Tirić-Čampara, osnivačica Karate kluba Sensei i predsjednica Upravnog odbora Karate saveza Kantona Sarajevo.

Karate klub Sensei ima 80 članova, od kojih su većina djeca do 15 godina. U ovom vrhunskom, sportskom klubu, djecu osim karate uče i najvećim životnim vrijednostima i pomažu im u ostvarivanju vrhunskih rezultata. U godinama koje slijede rukovodstvo Karate kluba Sensei intenzivno će raditi na popularizaciji karate sporta među djecom i mladima, kao i na stvaranju mladih trenera i sudija.

 

 

Povezani tekstovi