Besplatni pregledi kože u Sarajevu
14.07.2016. u 13:03 sati


dm drogerie markt

Besplatni pregledi kože u Sarajevu


Najpoznatiji lanac drogerija u BiH, dm drogerie markt omogućio je posjetiocima Termalne rivijere Ilidža besplatne preglede kože i savjete dermatologa za bezbrižno uživanje u ljetnim radostima...

Sarajevo, 12.7.2016. –  Kompanija dm je i ove godine u okviru kampanje„Ljeto za 10!” organizovala na Termalnoj rivijeri Ilidža edukativno-zabavni događaj, na kojem je veliki broj posjetilaca pregledalo kožu i dobilo korisne savjete dermatologa. Brojni posjetioci ovog događaja uživali su u ljetnim radostima, a kroz objektiv UV kamere otkrili su kako im koža zaista izgleda prije i poslije nanošenja kreme za zaštitu od sunca.

Na ovaj način želimo informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih oboljenja. Hvala dermatolozima koji sudjeluju u ovom projektu te se nadamo da će građani redovno obavljati dermatološke preglede i da će se adekvatno zaštititi prilikom izlaganja suncu.” – izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Izlaganje suncu bez odgovarajuće zaštite ostavlja vidljive tragove na koži i dovodi do kožnih oboljenja, crvenila i isušivanja. Glavni uzrok u nastanku raka kože, na koji se može uticati, predstavlja prekomjerno UV zračenje. Mijenjanjem pogrešnih navika prilikom izlaganja suncu možemo kontrolisati UV zračenje te na taj način spriječiti nastanak raka kože.

Mladeži su danas tema koja predstavlja predmet interesovanja skoro svake osobe. Razlozi za to su saznanje da je opasni melanom, najteži oblik raka kože nekada vrlo sličan bezopasnim mladežima. Zbog toga su veoma važni redovni pregledi kože, koji su veoma jednostavni i ne traju dugo, a mogu biti presudni  u otkrivanju raka kože i pravovremenom liječenju.” – izjavila je mr. sci. med. dr. Tamara Jovović Sadiković.

 

U Banja Luci je ukupno 118 osoba obavilo besplatan pregled kože, od čega je 21 osoba upućena na daljnje pretrage. Serija edukativno-zabavnih događaja „Ljeto za 10!” nastavit će se 16.7. u Tuzli na Panonskim jezerima, 23.7. u Neumu, na plaži ispred hotela Sunce i 30.7. u Vitezu, vodeni park Ribica.

 

Povezani tekstovi