ODRŽAN PRVI SARAJEVO NIKE+ RUN CLUB TRENING NA STADIONU KOŠEVO
23.05.2016. u 11:28 sati


NIKE KRUGOVI

ODRŽAN PRVI SARAJEVO NIKE+ RUN CLUB TRENING NA STADIONU KOŠEVO


Kompanija Nike, svrstala je Sarajevo rame uz rame sa svjetskim metropolama koje njeguju sportski duh i kulturu trčanja, te i naš grad uvrstila među preko 90 gradova širom svijeta u kojima aktivno djeluje Nike+ Run Club. Tako je 22. maja, na stadionu Koševo, održan prvi Nike+ Run Club trening na kojem su učestvovali brojni trkači, ali i poznate ličnosti koje redovno trče i promovišu značaj trčanja...

Trkači su bili vidno raspoloženi za svoj prvi N+RC trening, a mogućnost da nauče nešto više o tehnikama trčanja i istrče svoje prve krugove kao dio Nike tima, imali su: Sarah Čerkez, Lejla Šebić, Danin Alimanović, Damir Fišo, Maja Čengić, Elvedina Muzaferija. Prisutni trkači nisu krili oduševljenje što su dio Nike kampanje koja pored promocije trčanja ima za cilj i inspirisanje drugih da se priključe i postanu dio globalne trkačke Nike priče.

 

 

Nike+ Run Club pokrenut je kako bi se promovirao zdraviji i aktivniji način života, ali i potaknulo druženje u ugodnoj atmosferi. Tokom cijele godine, Nike+ Run Club će organizovati besplatne treninge tri puta sedmično, gde će svi polaznici, biti u prilici da treniraju i unaprijeđuju svoje trkačke sposobnosti.Program Nike+ Run Cluba u Sarajevuimplementira Avalon Run Team.  Uzpomoćtrenera Avalon Run Timaikoncipiranihtreninga, svizainteresovanićeimatimogućnost da napreduju, postanubržiiizdržljivijiipravilno se razvijaju u iskusnetrkače.

 

„Kampanja kojom promovišemo trčanje kao stil života obuhvata značajan broj zainteresovanih osoba, kako iskusnih trkača, tako i onih koji do sada nisu trčali, a koji će sa Nike+ Run Club-om pretrčati svoje prve kilometre u susret Sarajevskom polumaratonu i drugim trkama u regionu» - istakao je Haris Tabaković, direktor marketinga kompanije Sport Life.

Zato svi vi koji volite trčanje ili dobar provod, obucite tenisice i pridružite se Nike+ Run Clubu već sljedećegutorka u 18h ispred Alta Centra. Upoznat ćete nove ljude i aktivno provesti vrijeme uz puno smijeha i zabave.

 

 

Povezani tekstovi