Naš Todo je velika maza
23.04.2015. u 13:07 sati


Mario Drmać i Alisa Čajić

Naš Todo je velika maza


Kad su Mario Drmać (38) i Alisa Čajić (25) obilježavali dvije godine svoje ljubavne veze krajem 2014., u kuću im je stigao maleni kavalir Todo, tako da sada godišnjicu pamte po tom lijepom događaju.
Alisa i Mario sa svojim ljubimcem

Kavalir King Charles španijel, kako glasi puni naziv za ovu preslatku pasminu, ime je dobio po engleskom kralju koji je stalno nosio svog psa sa sobom jer je imao kraljevske manire. “Kavaliri su sami po sebi mirni, mazni, umiljati i dobroćudni psi, pa je takav i naš Todo”, govori uglas ovaj glumački par. Prepričavaju nam da se maleni Todo pokazao najratobornijim u leglu uzgajivačnice iako je bio najmanji. “Tamo su mu dali ime Tabasco, kao ljuti sos, ali on je naš Todo”, napominje Mario. Prilagodljiv svakoj situaciji i velika maza, Todo je već poznat po tome što voli da ljubi sve redom, pokazujući tako naklonost. “Pseća ljubav je beskrajna i često te poslije napornog dana i teških obaveza potpuno razoruža i opusti”, slažu se Alisa i Mario.

Nestašni Todo, koji danas ima sedam mjeseci i najviše voli pseće slatkiše, opčinjen je Alisinim gumicama za kosu pa joj se često penje na glavu i vješto ih razvezuje. Inače, uvjeravaju nas Alisa i Mario, većih vragolija nije bilo, ne računajući radoznalost psića koji obožava kopati po torbama koje mu neko ostavi nadomak šapa. “Taj prizor te naljuti jedino ako se dokopao bitnih računa ili dokumenata, ali i tada te razoruža pogledom koji ti uputi kad podigne glavu iz torbe. Kao da hoće da kaže da nije mogao odoljeti”, brani Alisa svoga ljubimca. Obaveze oko psića su raspodijelili: dok je Alisa zadužena za kupanje i feniranje, Mario je tu za igru i slatke provokacije na koje Todo uzvraća lajanjem, a oboje ga izvode u šetnju. “Nekad ga ostavljamo kod Alisinih roditelja, jer iako ga želimo voditi svugdje sa sobom, to je teško ostvariti zato što živimo u državi koja još uvijek ima dosta striktnih zabrana za ljubimce. Ali, dolazi lijepo vrijeme pa ga sada možemo povesti svugdje i uživati u šetnjama sa njim”, kaže Mario, koji nam otkriva da u njihovom domaćinstvu živi i bijeli laboratorijski pacov! “To je ljubimac kojeg sam nabavio za potrebe jedne predstave i sad je kod mene. Ljudima obično pacovi izazivaju gađenje, ali nisu svjesni da su to inteligentne životinje i da mogu biti zanimljiv kućni ljubimac, ali i partner na sceni.” Mario i Alisa su i ranije za ljubimce imali pse, papagaje i mačke, a Mario je jedno vrijeme imao čak i bezopasnu zmijicu koju je našao na ulici.

 
(tekst: Mersiha Drinjaković, foto: Majda Balić)
Povezani tekstovi
Zašto psi jedu travu? Volimo životinje
Zašto psi jedu travu?
Imaju li mačke supermoći? Volimo životinje
Imaju li mačke supermoći?
Najnovije iz kategorije
Porodična sreća Lena I Goran Samardžić
Porodična sreća
Zašto psi jedu travu? Volimo životinje
Zašto psi jedu travu?
Imaju li mačke supermoći? Volimo životinje
Imaju li mačke supermoći?
Naš Todo je velika maza Mario Drmać i Alisa Čajić
Naš Todo je velika maza