Žene poslije raskida
09.07.2014. u 14:58 sati


Lifestyle

Žene poslije raskida


Kako žene podnose raskid, kako reaguju i šta misle ? To je jako teško reći, jer se svaka žena razlikuje, ali na osnovu istraživanja, možemo da zaključimo ponašanje kod većinu žena.

Kako žene podnose raskid, kako reaguju i šta misle ? To je jako teško reći, jer se svaka žena razlikuje, ali na osnovu istraživanja, možemo da zaključimo ponašanje kod većinu žena.

Možemo da izdvojimo par stvari :

Alkohol

Nije nikakva tajna da većina nas ublažava naše emotivne i ponekad i fizičke bolove uz pomoč konzumiranja alkoholnih proizvoda.
Tako i kada raskinete s nekim, vaš mozak traži najbrže riješenje da ne osjeti bol, a to većinom završi u pretjeranom konzumiranju alkoholnih proizvoda. Ali ja bih lično savjetovao da ako planirate takvo nešto, barem da ostanete kod kuće.

Loše izražavanje i pisanje loših citata

Žene osjete potrebu da pričaju s nekim poslije raskida bila to prijateljica ili neka osoba koju nikad upoznala nije. To može biti i dobra i loša stvar, loša stvar je u tome što su zaboravile da se izražavaju, pa govore neke riječi koje nemaju smisla, dobra stvar jeste što izbacujete ljutnju/tugu iz sebe i uspostavljate nove kontakte. Neke žene se nisu rodile za pisanje/kopiranje citata, citat je kratka rečenica ili misao koja prenosi neku skrivenu i interesantnu poruku. Naglašavamo "Skrivenu i interesantnu".

Facebook osveta 

Od pisanja statusa i izdvajanja pjesmi posvečene njemu, do špijuniranja i konstantno pregledavanja njegovih aktivnosti na mreži. Većina žena počne obračat pažnju na njegove aktivnosti i više nego kad su bili zajedno. Jednostavno njeno vrijeme za računarom se pretvori u "Facebook osvetu".

Ovo su par stvari koje većina žena radi nakon raskida i dolaskom novijih tehnologija i mreža koje im pomažu u tome, nikako neće pomoći njihovim bivšim.

Ali, kao sve u životu, i ova faza prolazi, kako vrijeme odmiče tako se interes i sve navedeno smanjuje.

Komentari na članak
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Gracija. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Gracija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Gracija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Objavljeni komentari
Povezani tekstovi