Ovo je Naša mala klinika
18.04.2012. u 10:21 sati


Centar za estetsku hirurgiju

Ovo je Naša mala klinika


U Sarajevu se otvara Centar za estetsku hirurgiju Naša mala klinika, čiji su osnivači i vlasnici dr. Alija Aginčić i dr. Alemko Čvorak. Za novi estetski centar, namijenjen ženama i muškarcima, promotivni photosession uradio je glumac Enis Bešlagić

Ako vam naziv Naša mala klinika zvuči poznato, niste se prevarili. Posuđen je od istoimene popularne humorističke serije NOVE TV, te regulisan pravno-zakonski, zahvaljujući saglasnosti televizijskog scenarističkog dvojca Branka Đurića Đure i Marka Pokorna, kojima je bila simpatična ideja sarajevskih ljekara. “Izabrali smo ovaj naziv po ideji kolege Čvorka. Želimo biti uspješni kao i televizijska serija, a naziv je jedina sličnost između Naše male klinike i one s malog ekrana”, objašnjava dr. Alija Aginčić, ujedno i šef odjela za hirurgiju šake Klinike za plastičnu hirurgiju KCUS.

Spektar estetskih usluga
Novoosnovani Centar za estetsku hirurgiju, lociran u centru grada, obuhvata ugodno uređen prostor u kome su smješteni: ambulanta-previjalište, operacioni blok, tehnička soba, ginekološko savjetovalište i zajedničke prostorije. Centar je opremljen medicinskim aparatima i hirurškom opremom koja se danas koristi u svijetu, kao što se primjenjuje i savremena tehnologija za izvođenje estetskih zahvata.

Naša mala klinika nudi niz estetskih usluga, od faceliftinga, korekcije ušiju i nosa, preko povećanja i smanjenja grudi, abdominalne plastike, do liposukcije. “Sve to radimo i kod muškaraca. Nemojte misliti da među njima nema onih koji žele smanjiti grudi ili skinuti masne naslage sa stomaka. Danas se žene i muškarci odlučuju za estetske zahtjeve bez obzira na dob, jer su svjesni da dobar izgled puno znači u životu i karijeri. Tako stiču sigurnost i samopuzdanje.”

Sve estetske zahvate izvode prim. Abdulah Fazlić, ujedno direktor Naše male klinike, te doktori Alemko Čvorak, inače šef Odjela za opekotine Klinike za plastičnu hirurgiju, i Alija Aginčić. Uz njih, u ginekološkom savjetovalištu radi dr. Ahmo Kapetanović, a stručno osoblje čine tri medicinske sestre.

Megazvijezda nove klinike
U konkurenciji više estetskih centara, iskusni tim Naše male klinike vjeruje u vlastiti uspjeh i poslovni razvoj. Tome će doprinijeti i cijene estetskih i ginekoloških usluga, za koje kažu da su standardne i u razumnim granicama. Od važnosti je, također, i uloga glumačke zvijezde Enisa Bešlagića, koji je uradio mini kampanju i promotivni photosession za Našu malu kliniku, ističe Alija Aginčić, i sam zaljubljenik u glumu i mnogima poznati epizodist iz popularnih TV serija i filmova.

Povezani tekstovi