U bijelom vinu
11.05.2013. u 02:36 sati


Delikatna pastrmka

U bijelom vinu


POTREBNO(za 4 osobe): 4 pastrmke (po 250 g svaka), 4 dl bijelog vina, 4 artičoke, 4 mrkve, malo peršuna i kopra, list lovora, kašika jabukovog sirćeta, kačišica senfa, maslinovo ulje, so

PRIPREMA: U šerpu usuti vino, dodati isitnjene peršun i kopar, lovor i očišćenu ribu. Kada prokuha posoliti, poklopiti i kuhati još 5 minuta na laganoj vatri. Očišćene artičoke prepoloviti i kuhati 7-8 minuta u slanoj vodi; mrkvu izrezati na štapiće i kuhati 3-4 minute, sve dobro ocijediti. Ribu procijediti, pažljivo isfiletirati, odstraniti kožu i kosti. Pomiješati senf, sirće, 4 kašike ulja i malo soli, preliti filete i povrće i odmah poslužiti.

 

(Gracija 183 )
Povezani tekstovi