Dom bez negativne energije
01.11.2012. u 07:41 sati


Feng shui

Dom bez negativne energije


Kuća nam je utočište od vanjskog svijeta koji nam pruža osjećaj mira i udobnosti

Sve grube riječi koje ste izgovorili u proteklih godinu dana ostavile su u vašem domu negativnu energiju. Suzdržite se od izgovaranja grubosti u svom domu i proučite šest koraka kako da u malom ritualu čišćenja protjerate negativnu energiju iz prostora u kojem živite.
Jedna od najcjenjenijih tradicija koji donosi sklad između ljudi i njihovih domova je feng shui čijom se metodom uklanja nered i negativna energija iz domova. Intuitivno, mnogi od nas pokušavaju izvesti taj čin protjerivanja negativne energije u ritualu proljetnog čišćenja, ali što ako time obavimo samo pola posla?

U knjizi 'Devet alternativnih životnih lekcija', autorica Kala Ambrose otkriva kako očistiti enegiju doma. 'Čovjeku je dana slobodna volja da radimo što želimo i moć govora. Ako je Zemlja stvorena od riječi, jasno nam je koliko su one važne. Energija ne umire, samo mijenja oblik. Jednako tako ne umiru ni riječi', kaže Kala Ambrose. Zamislite svoj dom, savjetuje i sjetite se koje su riječi izgovorene u vašem domu u posljednjih godinu dana. Energija u riječima ima ljepljivu supstancu i lijepe se za ljude, mjesta i stvari, osobito u domovima i posebno tijekom jeseni i zimskih mjeseci. Na trenutak zamislite da držite plavo svjetlo, slično onom koje CSI timovi koriste za otkrivanje nevidljivih mrlja. Usmjerite to zamišljeno plavo svjetlo po zidovima vašeg doma i zamislite svaku riječ izgovorenu u vašem domu tijekom posljednjih godinu dana. Sve su one zapele na zidovima poput tapeta. Zapitajte se, upućuje autorica, kakva je energija u njima. Želite li ukloniti staru energiju iz svog doma i vratiti kući pozitivnu novu energiju? Evo kako!

Razmislite prije nego progovorite
Vaš dom je vaš hram i trebate ga tretirati s ljubavlju i poštovanjem. Hram doma štiti vašu obitelj od negativnih elemenata, pruža udobnost i sklonište i zajedništvo. Svjesno čišćenje kuće će pročistiti zrak i imati pozitivan utjecaj na cijelu obitelj.

Govorite ljubazno
Kad vam se učini da ulazite u žučnu raspravu ili svađu zastanite na trenutak i brojite do deset. Zapitajte se: 'Kakvu vrstu energije šaljem prema ljudima koje volim?' Budite cijelo vrijeme svjesni što kreirate svakodnevno u svom domu i kako njegujete obitelj danju i noću.

Vjerujte u moć kadulje
Napravite mali ritual čišćenja pomoću bijele kadulje kako biste očistili svaku sobu. Izgovorite uz bijelu svijeću neku malu molitvu zaštite za početak. Dok se krećete kroz prostorije s kaduljom izgovorite molitvu ili mantru blagoslova svake sobe. Nakon rituala otvorite prozore u svakoj sobi da stara energija može van.

Okrečite zidove
Obojite zidove u sobi u kojoj želite potpuno promijeniti energiju. Pustite vedru glazbu dok ličite i izgovarajte naglas riječi kao što su ljubav, mir i milost. Odredite posebne riječi za svaku sobu. Kala Ambrose predlaže obilje u blagovaonici, mir u dječjoj sobi, ljubav u spavaćoj sobi.

Donesite cvijeće
Nakon što je sobe obnovite, unesite svježe cvijeće koje će donijeti pozitivnu energiju. Objavite da vaš dom neće biti prostor nereda koji šteti energiji prostora i ljudi.

Investirajte u kvarc
Za stvaranje dugotrajnog energetskog poticaja u svoju sobu, kupiti kvarc u prahu, pomiješajte ga u boju koja će dati prekrasan sjaj zidovima.   

(www.tportal.hr)
Povezani tekstovi