Pretplati se

Moda

Biste li kupili tene od 1.600 dolara?
Zdepaste tene prekrivene draguljima, koje je za Guccijevu jesenju kolekciju radio Alessandro Michele, premijerno su predstavljene na milanskoj Sedmici mode u februaru...
Gisele & Doutzen
Za ovogodišnju jesenju kolekciju, brend Stuart Weitzman radio je sa dva vrhunska modela:
Božanstvena kreacija Manola Blahnika
Njegova umjetnička vizija uistinu je legendarna, te je za kolekciju za zimu 2019. dizajner Manolo Blahnik kreirao nešto istinski božanstveno:
Hello Converse, Hello Kitty!
Saradnje kada su tene u pitanju postaju sve zanimljivije...
Kćerke Ewana McGregora u reklami za Fendi
Čini se da je opsesija slavnim ličnostima i njihovom djecom i dalje dosta snažna. Fendi je zvanično posljednji u nizu brendova koji se priključio toj pomami...
Dragulj koji se mora imati
U knjizi "Yves Saint Laurent: La folie de l’accessoire" objedinjeni su modni dodaci nastali od osnivanja legendarne pariške kuće Yves Saint Laurent: od štikli koje je dizajnirao Roger Vivier do naušnica u obliku ptica inspiriranih umjetničkim slikama Georgesa Braquea. “Ljudi podcjenjuju važnost asesoara”, govorio je Saint Laurent. “Oni su ono što transformiše jednu haljinu. Volim jednostavnu haljinu i lude modne dodatke.”
Generacija digitalnog doba
Kolekcija za proljeće 2018. dizajnera Husseina Chalayana inspirirana je, kako sam kaže, “idejom izgubljenih individua u digitalnom svijetu”.
Čista magija
Inspirirana kubizmom, čiji su pioniri bili Picasso i Braque, Miuccia Prada predstavila je svoju reinterpretaciju čuvenih umjetničkih djela na plišanim torbicama na magnetno zatvaranje, iz kolekcije jesen/zima 2017. S obzirom da se kubizmom želi pojednostaviti ljudska forma, Prada je svojoj interpretaciji dala tople tonove roze i bež boje, čime su modeli dobili na ženstvenosti.
Trend ili treš?
Od McDonald’sa, preko junaka iz crtanih, pa do Candy Crush, Super Marija i Powerpuff Girls motiva, Moschinov dizajner Jeremy Scott konstantno pronalazi inspiraciju na neočekivanim mjestima te kreira neobične kolekcije. Ovoga puta, kao inspiracija poslužio mu je crtani film My Little Pony, pa su konjići pastelnih boja razasuti su po kreacijama kolekcije za proljeće 2018. Jedna od njih je i kožna tašna koja košta 995 dolara! Možda nekog povuče želja da je kupi iz čiste nostalgije, ali, ipak, ko zaista želi da okolo šeta sa My Little Pony dizajnerskom torbicom od 1000 dolara?
Novi broj
Gracija 388
21.2.2020.