Pretplati se

Gastro kutak

Kulinarstvo
Iftar bez mesa
Pošto ovogodišnji ramazan pada u proljeće, iskoristite obilje povrća koje se nudi na pijacama i napravite iftar bez mesa, a mi vam nudimo nekoliko vrlo jednostavnih recepata koje možete podijeliti sa svojim najdražima
Gastro
Najmlađi kuhar na svijetu
Ayla Belville iz Indiane ima dvogodišnjeg sina Romana, a ono što ga razlikuje od većine vršnjaka jeste da malo ko na internetu nije čuo za njega.
Avokado na razne načine
Bruskete sa namazom od avokada
U umacima, na salatu, s piletinom ili u napitku. Ako vam se jede avokado, pripremite recepte koje vam nudimo – bit ćete oduševljeni!
Gastro
Londonski Ritz odaje počast Fabergéovom carskom jajetu
Carskom jajetu, poklonu ruskog cara Nikole II supruzi Aleksandri 1914. godine, koje je optočeno dijamantima, rubinima, smaragdima, topazima, kvarcom, safirima i granatima te dodatno obrubljeno biserima i velikim dijamanatima, hotel Ritz u Londonu odaje počast ručkom od tri slijeda.
RECEPT
Cvjetna salata
GASTRO KUTAK
Zdravoljupci su stigli u Konzum
Veseli i šareni Zdravoljupci stigli su u Konzum prodavnice širom BiH, spremni za zabavu i igru sa mališanima, ali i da svojim neodoljivim šarmom osvoje simpatije i onih malo starijih.
RECEPTI
Čokoladni mus s avokadom
U umacima, na salatu, s piletinom ili u napitku. Ako vam se jede avokado, pripremite recepte koje vam nudimo – bit ćete oduševljeni!
Uskršnje kreacija slavnog slastičara
Mliječno je super
Mlijeko i mliječni proizvodi - jedno veliko DA!
Moderna medicina svrstava mlijeko i mliječne proizvode u grupu kompletne ili funkcionalne hrane. Zašto je to tako?
Gastro
Kaleidoskop sa suhim paradajzom
Hljebove i peciva često spremamo, ali bi i oni za praznike i u svečanim prilikama trebali biti drugačiji...
Novi broj
Gracija 388
21.2.2020.